Rejser og covid-19

Information om, hvilke lande i EU og Schengenområdet samt Storbritannien, der overholder kriterierne vedr. covid-19-smitte har tidligere været på denne side. Den information findes nu på coronasmitte.dk

Information om rejser og covid-19 er på hhv. Udenrigsministeriets hjemmeside og coronasmitte.dk

Fredag den 11. december 2020 indførtes der en tilpasset model bl.a. med regionale rejsevejledninger for EU- og Schengenlandene samt Storbritannien. Den regionaliserede model betyder, at rejser til åbne regioner i karantænelande fremover vil være mulige, og tilsvarende at ikke-nødvendige rejser til højrisikoregioner i ellers åbne lande fremover vil blive frarådet. Samtidig bliver forhold omkring indrejse til Danmark påvirket af den tilpassede model.

Læs mere om den tilpassede model på Udenrigsministeriets hjemmeside: Regional model for rejsevejledninger og i nyheden fra den 10. december Nyt tidspunkt for offentliggørelse af rejsevejledninger og lancering af regional tilgang  

Som konsekvens heraf bliver denne side med lande- og regionslister ikke længere opdateret. Siden vil fortsat indeholde et historisk arkiv med nationale incidens- og testdata samt et arkiv med højrisikoområder i åbne lande, se nedenfor.

Udrejse fra Danmark

Rejsevejledninger for lande og regioner i EU-, Schengenlandene og Storbritannien på baggrund af bl.a. smitteniveau, fremgår af Udenrigsministeriets hjemmeside. Der er ligeledes information vedr. udrejse på coronasmitte.dk

Indrejse til Danmark

Ved spørgsmål om indrejse til Danmark, henvises der til siden Rejser ind i Danmark på coronasmitte.dk. Man kan også ringe til politiets hotline vedr. indrejse i Danmark på telefon 7020 6044 (åbent på hverdage mellem kl. 8-16).

Historisk arkiv med lande- og regionslister

I perioden fra den 25. juni - 3. december 2020 publicerede SSI ugentlige opgørelser med incidenser (antallet af ugentlige sygdomstilfælde pr. 100.000 indbyggere) i EU og Schengenområdet samt Storbritannien. På den baggrund blev et land karakteriseret som hhv. "åbent" eller som "karantæneland". 

Regionslisten viser regioner i de ”åbne” lande, som havde et højt antal smittede (over 50 pr. 100.000 indbyggere pr. uge), og hvor der således kunne være særlige rejserestriktioner.