Vaccination mod covid-19

På denne side kan du finde information om de vacciner, der anvendes og har været anvendt i vaccinationsprogrammerne mod covid-19. Informationen henvender sig primært til sundhedspersoner.

Den 15. september 2022 startede efterårets vaccinationsindsats med covid-19-booster-vaccination. Nedenstående målgrupper indgår i tilbuddet om gratis vaccination.

Booster-vaccination vil ske med variantopdaterede covid-19-vacciner, mere information om dette kan findes på infografikker længere nede på denne side.

I starten af vaccinationstilbuddet blev Comirnaty Original/omikron BA.1® og Spikevax bivalent Original/omikron BA.1® anvendt, men da der kort tid efter tilbuddets start kom endnu en variantopdateret vaccine fra Pfixer/BioNTech, Comirnaty Original/Omikron BA. 4-5®, er denne fortrinsvis blevet brugt til vaccination af målgrupperne fra ca. midt oktober. Der kan læses mere om anvendelsen af BA. 4-5 variantopdaterede vacciner her.

Vaccinationstilbuddet tilbyder forskellige vacciner til forskellige målgrupper, se herunder:

Vaccinationsprogram Målgrupper baseret på alder Øvrige målgrupper Vaccinetyper der tilbydes 
Covid-19

Personer på 50 år og derover. Minimumsinterval fra sidste booster-vaccination skal være tre måneder.

  • Personer under 50 år i øget risiko for alvorligt sygdomsforløb
  • Sundheds- og plejepersonale samt personale i visse dele af socialområdet
  • Gravide
  • Pårørende til personer i særligt øget risiko
  • Comirnaty Original/Omikron BA. 4-5® fra Pfizer-BioNTech
  • Comirnaty Original/Omikron BA.1® fra Pfizer-BioNTech
  • Spikevax bivalent Original/Omikron BA.1® fra Moderna

Se hvem der er i målgruppen for vaccination, men ikke kan inviteres på baggrund af alder.

Sundhedsprofessionelle

Her finder du information målrettet sundhedspersonale:

Information til borgere

På siden Om covid-19-vaccination til borgere er der information om, hvornår og hvordan du får tilbud om vaccination mod covid-19. Klik her for information om behandling af personoplysninger ifm. covid-19-vaccination.

Øvrig information til borgere om covid-19-vaccination findes på Sundhedsstyrelsens hjemmeside: www.sst.dk/covid-vaccination.

Fra 15. november 2022 vil det være muligt for personer uden for målgrupperne at tilkøbe booster-vacciner mod covid-19. Der frigives både Comirnaty Original/omikron BA.1® og Spikevax bivalent Original/omikron BA.1®. Læs mere om denne mulighed på Indenrigs- og Sundhedsministeriets hjemmeside.